To be nobody but yourself in a world that's doing its best to make you somebody else, is to fight the hardest battle you are ever going to fight. Never stop fighting.



- E.E. Cummings

torstai 7. heinäkuuta 2011

Courage is grace under pressure

Helsingin Tanssiopiston uudet nettisivut on avattu - samalla julkaistiin myös alustava syksyn lukujärjestys. Ilmoittauduin aamulla tunneille - tiedossa 2 x viikossa balettia ja 1 x nykäriä. Olisin varmaan ottanut nykäriä toisenkin tunnin ja ehkä supistanut baletista, mutta näillä näkymin nykäritunnit ei vaan sovi aikatauluun. : / Harmi sinänsä.

Syksystä on tulossa muutoinkin mielenkiintoinen, päätin lopettaa työnteon ja mennä opiskelemaan. Paitsi että jotain osa-aikaista työtä kyllä pitää tehdä, sillä opintotuki... huh. Ehkä uhraan ruokarahaani tanssiin? No, aika näyttää.


Kahden viikon nöyryyttävän balettitauon jälkeen pääsin vihdoin tunnille tänä maanantaina - opettajana oli aivan mahtava NK; iski minuun ainakin ihan täysillä. Oli ihanaa huomata, kuinka opettaja voikin olla noin fiiliksissä jostain ihan yksinkertaisistakin asioista, todella innoittava. Olisin eilen ja tänään mennyt tunnille, mutta eilen töissä iski järkyttävä migreenikohtaus, jonka vuoksi makasin sängyssä noin 12 tuntia. Tänään päätin pitää lepopäivän, vaikka ehkä kunto olisikin jo riittänyt balettiin. Näillä näkymin kesästä jää todella paljon korvattavaa syksylle.

Tamara Karsavina, kuva the Ballerina Gallery

Vanhan ajan ballerinakuvat - niissä on sitä jotakin! Tykkään hirveästi lukea 1900-luvun vaihteen (baletti)tanssijoista, takana on Lydia Lopokovan elämäkerta ja pari päivää sitten aloin lukea Nijinskyn elämäkertaa (aloitin myös Margot Fonteyninkin elämäkertaa, mutta se jäi pahasti kesken, kun intouduin lukemaan muuta).  Isadora Duncanin muistelmat oli myös mielenkiintoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti